Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Lexcoaster
Lexcoaster

Home - Profile - Archives

De Toppers, Floppers, of Stoppers?

Posted on 14/5/2009 at 14:22 - 0 Comments - Post Comment - Link

Elk jaar weer is er dat infantiele evenement waar inwoners over heel Europa opgezadeld mee worden dankzij TV studios die er miljoenen insteken, en er nog veel meer mee verdienen. Wij noemen dat het Pleuropees Songfestival. (Oke, voor het gemak laat ik vanaf nu de PL maar even weg.) En natuurlijk moet ons kikkerlandje er weer aan mee doen. Tellen wij ook weer even mee. (Doen we zowieso al, hebben we die onzin niet voor nodig, maar enfin.  )

 

Dit jaar sturen wij iets ongekends mee: De Toppers. Ongekend ja, want geen enkel land heeft ooit de moed gehad om zóón nichterige act in te sturen. Van origine bestaan de Toppers uit 2 homo's en 1 hetero vent: Joling, Gordon en René. Drie zangers van 'kutje mutje' kwaliteit, maar alledrie waarschijnlijk toch wel aardige gozers, ze lijken me me wel op tv sympathiek overkomen altans. Toch, vanwege een of ander kinderachtig dispuut tussen de twee nichten Joling en Gordon, verliet Joling de shit. Niet bepaald 'jammer', maar al helemaal niet 'helaas'. Dacht ik mooi van het fenomeen ' DeToppers' (Floppers, ahum) af te zijn, had een aantal mensen besloten juist hún naar het Europees songfestival te sturen. Hadden ze nog wel even een vervanger nodig, in de vorm van Jeroen. En hópla, Nederland is weer een vernedering rijker.

 

Van álle artiesten met kwaliteit hier in Nederland, sturen wij iets zónder kwaliteit? De Toppers!?

 

Anouk, Blof, Marco Borsato, Ilse de Lange, Tiësto, Raccoon, Kane, Guus Meeuwis, Pater Moeskroen, Ali B, Andre Rieu of De jeugd van Tegenwoordig 'for that matter' zijn allemaal geschikt om Nederland op Europees gebied te vertegenwoordigen. (Nee ik heb Jan Shit of dat nichterige duo uit Volendam niet genoemd, dat is geen kwaliteit.) Tiësto of Andre Rieu zullen misschien een vreemde keuze wezen, maar de 'songs' die elk jaar winnen zijn altijd de meest originele dus waarom ook niet? Nee, wij kiezen voor een uber nichterig trio in glinsterende homopakjes met een idioot 30-in-een-dozijn liedje waar het Euopees publiek z'n buik vol van heeft. Want 30-in-een-dozijn is in feite waar 'the latter part' van de inzendingen uit bestaat. Wij sturen een enorm fout en onorigineel nummer wat wordt opgedragen door een stel nichten en verwachten dan de halve finale te halen? Dit wordt een gigantische flop. Ja, ook Jeroen en René zijn vanaf nu nichterig, die pakken alleen al... 

 

Nederlands' reputatie op dit festival, voor zover dit festival uberhaupt zélf een goede reputatie heeft, is gedoemd. Dit wordt een enorme flop. Ik las in de trein dat muziekrecensenten van Metro over heel Europa De Floppers al hebben afgekraakt, en terecht. Nederland verdient beter, en dit muziekfestijn al helemaal. Wat een afgang voor Holland. Ach, ik zou me er moeilijk druk om kunnen maken aangezien dit festival totaal niet boeiend is, maar deze insturing is toch wel van zó belachelijke kwaliteit dat ik niet anders kan dan er een item over te schrijven. Het niveau van het Europees Songfestival is zowieso al shit, en dit lied is dat in het kwadraat. ''Shine' needs some polishing' zou ik zeggen, al zou ik dit nummer gewoon helemaal schrappen. Eersteklas poep.

 

Wat elk jaar weer zo'n beetje wint, zijn de originele nummers, die daarnaast ook nog wat kwaliteit bieden. Lordi bijvoorbeeld. Of Ruslana een aantal jaar terug. Nope, wij sturen iets wat ongekend 'Gay' is, alsof wij drie Sacha Baron Cohen's  sturen om een zingende Bruno in een sterretjespak te laten imiteren. Dames en heren: De Floppers!

 

Wat ik dan wel erg en een stuk serieuzer vind, is het feit dat er tijdens het festival zondag een homoparade door Moskou loopt die dreigt te worden neergeslagen met de harde hand. Gorden, de enige overgebleven homo in dit nog steeds nichterige trio, zou niet optreden als dat gebeurd. De boel boycotten om het homofobe Rusland wakker te schudden, ik steun Gordon daar volledig in. Wie weet wordt dit trio dan wel de Stoppers...

 

Ik wens ze veel succes bij het verwerken van de afgang.

 

Edit: Een dag later is het zelfs een nieuwsitem bij het NS Journaal dat de Floppers niet door zijn gegaan naar de finale. Ik zou het pas boeiend nieuws vinden als ze wél door waren gegaan. Hun optreden was enthausiast maar kinderachtig. Van het niveau van een Groep 8 eindmusical op de basischool. Het verassend grote applaus wat ze van het publiek in de zaal kregen was waarschijnlijk veroorzaakt door de enorme hoeveelheid vuur en vuurwerk wat tijdens he optreden gebruikt werd. In de zaal zou dat een cool effect hebben gehad, op tv zag het er veel te 'over-the-top' uit. En hoewel de boel bedoelt was als een 'sing a long song' met een boodschap, is het eindresultaat lachwekkend geworden.

 

Wel hadden de Toppers overduidelijk veel lol en stonden ze met veel enthousiasme te zingen. Ook is het cool dat ze voor de verandering niet eens mooie slanke, maar 'volslanke' (zeg maar gerust dikke) achtergrond zangeressen hadden. Dat mag ook wel eens voor de verandering, al heb ik ergens wel liever slanke dennen, en daar waren die avond gelukkig genoeg van in de aanbieding. Wel is het dan weer jammer dat al dat enthausiasme eigenlijk een soort van denigrerend overkomt wanneer je een basischool liedje staat te zingen, alsof je verwacht op te treden op een schoolfeest en dat je publiek in groep 5 of 6 zit en je wilt dat de klassen gaan meezingen. Ook is de overdaad aan vuurwerk een afknapper, en die 'draaitafel' had ook wel achterwege gelaten mogen worden. De Toppers waren duidelijk 'over-the-top', en ik noem ze dan ook maar de Floppers.

 

Ze hadden overgens weinig succes nodig bij het 'verwerken' van hun afgang. Gordon zei dat ze het enorm naar hun zin hadden en dat het voelde alsof het 'Oranje-gevoel' weer een beetje terug was. Leuk om te horen dat zij en de fans het leuk vonden, maar volgend jaar wil ik mijn landje weer in de finale hebben, voor zover het Eurovisie Songfestival mij überhaupt boeit. Eens zien of Nederland het kwaliteitsniveau van dit festival weer een beetje kan opkrikken.


What's In The Box?

Posted on 11/5/2009 at 20:26 - 0 Comments - Post Comment - Link

Natuurlijk mag deze fantastische 'No budget' amateurfilm niet ontbreken na mijn vermelding van The Hunt For Gollum. Voor 150 euro en een pizza heeft regisseur Tim Smit een 9 minuten lang filmpje op youtube gezet. Nu inmiddels over de miljoen hits, een ware Joetroep sensatie. Bovendien hing Hollywood al bij hem aan de lijn na het zien van de ontzagwekkende special effects die hij zelf in elkaar knutselde. Zie hier het bijzondere filmje:

 

http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4 

 

Erg knap gemaakt! Overgens boekte meneer Smit al eerder succes, hij stuurde een inzending in voor het (overgens geweldige!) programma Mythbusters op Discovery Channel en won ermee de hoofdprijs. Tim Smit zie ik als een groot talent voor de Nederlandse filmwereld, hopelijk horen we nog veel van hem in de toekomst! Meneer de scheikunde student is al benaderd door verschillende Hollywood studios. Hier een interview in De Wereld Draait Door:

 

http://www.youtube.com/watch?v=E8rRb4z0gVA&feature=related 


The Hunt For Gollum

Posted on 7/5/2009 at 10:11 - 0 Comments - Post Comment - Link

Eens in de zoveel tijd kom je eens een interessante film van amateur filmmakers tegen:

 

http://thehuntforgollum.s3.amazonaws.com/index.html 

 

Een bijna 40 minuten durende film gebaseerd op de 'The Lord Of The Rings' verhalen. Gemaakt met een budget van rond de 3000 euro, en met een erg professioneel eindresultaat. Knap!


Even Apeldoorn bellen?

Posted on 1/5/2009 at 23:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

Na een leuke en lange avond stappen tijdens koninginnenacht, besloot ik toen mijn wekker om 9 uur ging nog even wat in bed te blijven. Uiteindelijk sliep ik door tot 10:30. Even aankleden, op balkon ontbijten, gewoon even rustig aan doen. Het weer was erg mooi en het beloofde een prachtige koninginnedag te worden. Het was bijna half 12 en met een kop koffie erbij deed ik de tv aan op Ned. 1. De koningin zou net beginnen aan haar parade in een open bus. Alles ging prima, in eerste instantie leek dit een prachtige feestdag te worden.

 

De bus naderde een kruispunt en maakte een bocht. In beeld kwam een grote pilaar en daarna weer de bus. 'Knal!' hoorde men op de achtergrond en 5 seconden later kwam er een auto van links het beeld in rijden, klaarblijkelijk al totall loss en botste daarna tegen de pilaar aan, een politie agent kon net op tijd wegfietsen. Even later zag ik het beeld van mensen die bloedend op het kruispunt lagen en werden geholpen door omstanders. De koningklijke familie was zichtbaar aangeslagen. De commentatrice wist niet wat ze zag en hoe het te verwoorden. Later ook beelden van agenten bezig rond de auto. Carnage on Queensday.

 

Verschillende nieuwsitems met elk z'n eigen info. De dader zou het opzettelijk hebben gedaan. Verschillende gewonden en doden. Herhalingen van het ongeluk op tv, mensen die door de lucht vlogen, bloedend op straat liggen, geschreeuw... Walgelijk. Dág feeststemming. Ik wist niet wat ik zag. Om toch maar wat leuks van mijn dag te maken besloot ik maar de stad in te gaan. Na even over de vrijmarkt te zijn gelopen, een kopje koffie te hebben gedronken en langs de schamele kermis te zijn gegaan (Vlaardingen, waar gaat het heen met je kermissen!?), besloot ik al vrij snel er genoeg van te hebben. Mijn feestdag was al voorbij voordat het goed en wel begonnen was.

 

Een dag later is er al het één en ander bekend. De dader is in de nacht van 30 April op 1 Mei overleden aan zijn verwondingen. 17 Gewonden in totaal waarvan nu 7 dood. De dader deed zijn daad opzettelijk, ook was er geen aanname de beveiliging van de koningin aan te scherpen aangezien niets erop leek dat dit zou gebeuren.

 

Waarom in vredesnaam ging die man inrijden op de wegblokkering, door de mensenmassa heen richting de bus van de koningklijke familie? Waarom op een dag als Koninginnedag zinloze slachtoffers maken? Godzijdank miste hij zijn doel en kwam hij tegen de Naald aan, helaas schepte hij wel een aantal argeloze toeschouwers, waaronder kleine knderen. 'Verschrikkelijk' is hier een understatement. Nu de klootzak dood is zullen we waarschijnlijk nooit achter de reden komen. Feit is dat op een nationale feestdag, waarop een politiek verdeeld land één wordt door in contact te komen met het meest sociale koningshuis ter wereld, is verkracht doordat een man live op tv mensen dood rijdt. Een dag van verbintenis, verscheurd. Direct voor het oog van kleine kinderen en hun ouders. Voor het oog van heel Nederland kijkend op tv. Voor het oog van onze koningklijke familie. Voor het oog van de wereld. Een theatralere dood dan de man op deze manier eigenlijk heeft verdient.

 

Een nationale feestdag waarop een 'doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg' land even lekker uit gezellig z'n dak kan gaan is verstoord door de gestoorde daad van 1 randebiel. Machteloos is wat je je dan als volk voelt volgens mij. En waar de Amerikanen na 9/11 tenminste nog buitenlanders hadden om wraak op te nemen, was dit hier een Nederlander. Een autochtoon. (Take that Wilders! Alsof alleen allochtonen tot shit in staat zijn...) Maar machteloosheid, verdriet, boosheid, onbegrip horen geen gevoelens te zijn die de boventoon voeren na een feestdag. Logische, maar verschrikkelijke gevoelens na zo'n daad als dit. Een prachtige feestdag krijgt een afschuwelijke wending na zo'n idiote gebeurtenis, en dan is zo'n feestdag voor een heel land verpest. De vlag halfstok, in plaats van in volle glorie wapperend..

 

Hoewel we de slachtoffers moeten herdenken, moeten we in iedergeval doorgaan met Koniginnedag. Het is en blijft óns feest, en daar kan geen enkele zwarte gebeurtenis verandering in brengen. Doorgaan met deze Oranje gekleurde feestdag brengt ons hier wel weer bovenop.


Een aantal films:

Posted on 19/4/2009 at 21:41 - 0 Comments - Post Comment - Link

Allereerst:

World trade Center.

Op dramatisch vlak is de film helaas te patriottistisch, en dat van een filmmaker die normaliter een erg kritische blik op z'n land heeft. Als hij hier een neutrale blik had gegeven was dat ook gewoon goed geweest, maar het wordt zelfs patriottistisch en tja, dat doet de film niet veel goed. Sterker nog, het overdramatiseren nekt de film waardoor hij aan kracht verliest. Stone had hier zijn bekende kritische blik op Amerika moeten aanhouden. Hoewel hem dat dan in zijn eigen land waarschijnlijk kritiek zal hebben geleverd, was de film zo een stuk sterker geweest. Nu is het helaas een drama volgens het bekende Hollywood formule.

Ook is het jammer dat we niet al te veel zien van wat er werkelijk gebeurde die dag, maar volgen we vooral de twee hoofdpersonen en hun familie. Hierdoor wordt de film naar mate het vordert zelfs een beetje saai. De personage's zijn daardoor dan weer wel goed uitgediept, en voor een Hollywood drama is dat uitzonderlijk. Het is de 13-in-een-dozijn vertelstijl die een stuk beter had gekunt, en zeker van Stone hadden we dat mogen verwachten. Goed is dan weer wel de Cinematografie, die is zelfs uitstekend, alsmede de acteerprestaties. Ook de score is sfeervol gekozen. Alles ziet er wel uitstekend uit, en vooral in het begin is de film daardoor vermakelijk. Uiteindelijk kom ik op drie sterren.

Degelijk, maar helaas niet bijzonder. 3*

Vervolgens The Sentinel. Erg vermakelijk thriller die degelijk in elkaar steekt maar nergens in uitblinkt. Toch wel spannend. 3.5*

En vervolgens gisteravond een oude Westernklassieker bekeken: My name is Nobody. Heerlijke western, met een geweldig sfeertje, geweldige muziek en veel humor. Vooral de scene in de bar en die met die 'pop' zijn geweldig. Een lekker wegkijkertje met een heerlijk 'spaghetti western' sfeertje. 4*

Fitna 2!?

Posted on 19/4/2009 at 21:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Achja, Fitna. Deel 2 nog wel. Greta Verwilderd kan je gewoon niet serieus meer nemen. Van alle films die ik ooit heb gezien, was Fitna een van de slechtste. Zowel inhoudelijk als op cinematografische punten. Maar dan vooral inhoudelijk was het onzin. Deel 2 doet mij denken aan Hollywood, die melken hun filmconcepten ook enorm uit.

En hoewel de uitgemolken Hollywood filmconcepten soms zwaar slecht zijn, hebben die alleen als onschuldig doel vermaak. Fitna 1 en 2 hebben een serieuzer doel, maar dan met de verwerpelijke inhoud van pakweg 'Birth Of A Nation'. Bah.

 

Greta mag van mijn part alvast z'n Razzie in ontvangst nemen.


The Passion Of The Christ

Posted on 12/4/2009 at 15:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

http://www.moviemeter.nl/film/6964

 

The Passion Of The Christ.

In deze film wordt de nadruk teveel gelegd op het lijden van Christus. Het menselijk drama wat in de film verweven wordt valt in het niets bij het nadrukkelijke en overdreven geweld. Jammer. Camerawerk, belichting, de sets, het acteerwerk en de muziek zijn allemaal uitstekend, evenals het feit dat men de taal spreekt die men daar toendertijd sprak (Arameens).

Helaas wordt de nadruk gelegd op de verkeerde dingen. En daarbij vind ik dat het verhaal van jezus niet eindigt bij zijn sterven, maar pas na zijn wederopstanding (volgens de bijbel dan). Het verhaal is naar mijn inzien dus incompleet en daarbij wordt het geweld veel te veel overdreven, tot op het punt dat de film bijna onkijkbaar wordt. Ook het mensenlijk drama achter de man Jezus en zijn volgelingen wordt niet genoeg uitgelicht. Via flashbacks verteld men het verhaal achter de man, een verhaal wat in feite een stuk boeiender is om te verfilmen dan zijn laatste twaalf uur.

Niet het hele Christus verhaal moet verfilmd worden (dat is al zovaak gebeurd) maar de aanloop naar zijn arrestatie en en zijn wederopstanding zouden het verhaal van de film completer maken, dan alleen louter zijn laatste twaalf uur en het overdreven lijden van hem. Zoals ik al zei, de nadruk ligt in deze film op de verkeerde dingen.

 

Nou ben ik niet bepaald een religieus persoon, verfilmingen van profeten vind ik wel interessante discussiestof. Helaas bied deze film niet veel boeiends om over na te denken, tenzij je een kerkelijke sado masochist bent. Braveheart vond ik een geweldige film en Apocalypto schijnt erg spannend te zijn, maar hier maakte Mel Gibson een paar regie fouten. Vind ik dan, hijzelf schijnt uitermate tevreden met het eindresultaat te zijn. Gibson schijnt hier een boodschap van liefde in te zien, hij vind dat Jezus voor ons allemaal geleden heeft en dat het tijd is voor meer vergiffenis en vrede in de wereld. Ik ben het daar wel mee eens, al is deze film niet de manier om een boodschap van liefde te tonen. 2,5* uit 5*.


Crisis? Welke crisis?

Posted on 28/3/2009 at 13:52 - 0 Comments - Post Comment - Link

We hebben het ongetwijfeld gehoord in de media. Er is een crisis gaande, en als we het allemaal moeten geloven dan is het de ergste crisis sinds de jaren '30. We zullen het allemaal heel moeilijk gaan krijgen: een economische recessie is op komst! Ik zeg: welke recessie?

 

(Let wel: hier schrijft iemand met niet al te veel kennis op het gebied van cijfertjes en economie, maar een 'gewone consument'. Een gewone eerstejaars MBO'er om nog specifieker te zijn.)

 

Het begon allemaal zo'n driekwart jaar geleden met de bankenmarkt in Amerika. Dat was een financiële luchtbel en die bel knapte. Vervolgens had dat op de een of andere 'marktwendige manier' (nieuwe term!) effect op de banken in Europa and thus the rest of the globe. Die banken zouden dan minder gaan lenen aan de consument met als gevolg dat 'op de een of andere fiets' wij als consument minder zouden gaan uitgeven (en dus investeren in de economie) met als gevolg dat díe op zijn beurt zou gaan instorten. Ofzoiets.

 

Regeringen gingen wereldwijd aan de slag om de banken dus te redden. In Amerika werden er bovennatuurlijke kapitalen in de banken geïnvesteerd door de regering (alsof Amerika's staatsschuld nog niet groot genoeg was door 'the riots in Iraq') en ook hier op continent Eurazië deed men ongeveer hetzelfde. Bos liet hier zien een PvdA'er in hart en nieren te wezen en deed een goede job als ik de economen mag geloven. Veel banken waren grotendeels gered. Een PvdA'er als Minister van Financiën ten tijde van malaise. Hoezee!

 

Maar doordat de problemen bij de banken ultravaak in het nieuws kwamen én de economen in de media aan het doemdenken waren, sloeg de shit door naar de wereldeconomie. Hoezuh...! Huh? Ja, en daar is nou mijn punt. Het is ons aangepraat.

 

We werden allemaal [allemaal? Insert korrel zout] bang dat we door de crisis zouden worden getroffen en dus stelden we uitgaven uit: "Ik wacht nog wel even met die nieuwe auto, dat nieuwe huis of het opknappen van de tuin. Dadelijk is er immers een crisis en als mijn koopkracht achteruit gaat wil ik nog wel een spaarpotje overhouden." Zie hier een logische beredenering van Jan met de Pet, nadat hij één of andere Jan met een Grijze Kop bij Saai en Pitteman (Vara) op tv heeft zien uitleggen dat er financiële shit aan zit te komen. "Ik wil nog wel aan brood kunnen komen als ik door de recessie m'n baan kwijt ben." Volkomen logische beredenering als je als Jan met de Pet met je buurman Jan Modaal praat over wat Jan met een Grijze Kop gister op tv zei. Hij zit daar niet voor Jan met de Korte Achternaam immers. Maar het feit dat de gewone man, oftewel de gewone consument met een gemiddeld inkomen, constant dingen over een economische crisis hoort zorgt er juíst voor dat die crisis er komt.

 

Jan met de Pet heeft samen met alle andere gewone consumenten er namelijk voor gekozen te besparen op zijn uitgaven om die crisis door te komen. Maar door minder uit te geven lopen veel bedrijven inkomsten mis en wordt er dus weinig geld in de economie gestoken. Met als gevolg dat op den duur bedrijven failliet kunnen gaan, of om bankruptcy te voorkomen personeel gaat onslaan. En dat heeft als gevolg dat er nog meer Jannen met hun Petten op straat komen te staan, zonder inkomen. En zonder inkomen geen geld voor uitgaven. Zonder uitgaven geen inkomsten. Etcetera. Dat heet een 'vicieuze cirkel'. En als die crisis er dan uiteindelijk is blijken al die economen, de Jannen met de Grijze Koppen, hun gelijk te krijgen. En dat terwijl er eerst niks aan de hand was. We noemen dit 'A self fulfilling prophecy'. En daar zitten we dan lekker mee. Maar het is nog niet zover! We zijn nu pas in de 2e fase van de prille beginstadia (de 1e waren de bankproblemen) en nu zitten we er hier in Nederland nog niet met onze nek in. We kunnen het tij nog keren voordat dat moeilijker wordt. Omhoog met die beurskoersen voordat ze kelderen naar wéér een nieuw dieptepunt.

 

De regering kwam laatst met een actieplan om de crisis te lijf te gaan. O.a. eerst investeren, dán bezuinigen. AOW wellicht omhoog naar 67, maar niet als de nieuwe 'politieke partij' FNV in oktober (!) komt met een hopelijk beter idee. En in de tweede kamer zaten ze weer es inhoudelijk te jongehoeren over dat plan (Investeren oké, maar waarom dan niet in Groene en Milieuvriendelijke dingen? Waarom merkt Jan met de Pet het meest van de crisis en niet die rijke bankdirecteuren met hun 'bonussen' die dit alles op hun geweten hebben? En waarom nou juist gaan bezuinigen in het verkiezingsjaar 2011?) en eer dat we eruit zijn is de crisis weer in volle gang. Hulde voor dit daadkrachtloze kabinet...

 

Sterker nog, 'hulde' aan de hele Nederlandse politiek, want geen enkele partij (naar mijn weten altans) komt met een idee wat een aantal (al dan niet hoger opgeleide) Jannen met Petten allang hebben: stimuleer de consument met het uitgeven, oftewel het investeren in de economie. Nu hebben relatief gezien nog niet veel mensen hun baan verloren (niet hier in Nederland altans) en veel hebben dus nog een inkomen. Daarnaast zijn in veel branches de prijzen van producten verlaagt, en waar de prijzen zijn gestegen gaan ze vanzelf omlaag als de economie weer opgang komt. Nú is dus je kans als consument om die nieuwe auto te kopen. Nú moet Jan met de Pet zijn tuin opknappen. Dit is een uitgelezen kans hiervoor en dit soort investeringen hebben we nodig om de economie draaiende te houden. We pompen zelf geld in de economie (nu we het nog kunnen) in plaats van de regering; kan die weer nuttige dingen doen.

 

Keep your money running otherwise poverty will be coming. Misschien ietwat kinderachtig, maar wel een slogan die in SIRE achtige reclames wereldwijd zou moeten klinken. In iedergeval hier in Nederland.


House of Flying Daggers

Posted on 22/3/2009 at 17:04 - 2 Comments - Post Comment - Link

Een van de meest bijzondere films die ik ooit heb gezien. Geweldige cinematografie, in dezelfde stijl als Hero die ik tevens ook erg mooi vond. Fantasievolle, verbluffende gevechten, bijzonder gebruik van kleuren en een prachtige soundtrack. De actiescenes waren zeer specaculair, en daarbij komt een goed verhaal. Een verhaal die in dermate is uitgewerkt, wat ik in weinig spektakelfilms heb gezien. Deze film hoort bij het selecte groepje films dat verhaal en spektakel perect weet uit te balanceren, dankzij het sterke regiewerk van Yimou Zhang.

Dit verhaal bevat meer dan genoeg diepgang en word nérgens cliché. De love triangle in het verhaal zorgt voor de nodige drama, en daarin verwerkt zitten spectaculaire gevechten. De film wordt daarbij gedragen door goede acteurs. In feite in alles een geweldige film! 4.5* uit 5*.

Hup Duinrell Hup!!!

Posted on 3/3/2009 at 13:58 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik zei in het begin dat ik het hier vooral over pretparken zou hebben, en soms ook over andere dingen. Gezien ik dagelijks op pretparkfora zit, heb ik het hier over vanalles gehouden, behalve pretparken!  Laat ik dat nu maar es doen!

 

Duinrell. Een pretpark wat al een tijd lang een grote attractie nodig had. En die krijgt het nu. Eindelijk, want de attractie had er al moeten staan in 2006. Nu, drie jaar later, komt hij er eindelijk. Opening voorjaar 2009. Maar wat was het 'delay'? Omwoners waren bang dat de achtbaan geluidsoverlast zou veroorzaken, en dat de stroom aan mensen die jaarlijks naar het park gaan zou vergroten en zodoende ook de overlast...

 

Op google maps is duidelijk te zien dat er een redelijk grote afstand is tussen de achtbaan en de bewoonde wereld. Er zit ook een heel stuk bebossing en camping tussen, en ik denk dat 'bewoners' van die camping meer geluid produceren dan een achtbaan wat ver buiten het zicht en gehoorafstand is. En denk maar aan het feit dat achtbanen zó gemaakt kunnen worden dat geluid wordt gereduceerd door zand in de track te storten (Formule X in Drievliet, Black Mamba in Phantasialand), en gezien het feit dat Wassenaren hier enorm bang zijn wat betreft geluidsoverlast, men heus wel maatregelen zal nemen. (Dit is een aanname, maar daar mag ik wel van uit gaan). Daarnaast staat de baan in het bos, en die bomen zorgen voor een mooie geluidsdemper.

Het enige overlast wat ik me kan voorstellen zijn het grote aantal mensen dat door Wassenaar rijd om naar Duinrell te gaan. Ik denk niet dat dat aantal ineens snel stijgt door de komst van deze baan ofzo, maar ik kan me wel voorstellen dat je daar als dorpsbewoner bang voor bent. Immers is een file door je straat (wat nu jaarlijks het geval is) natuurlijk wel irritant. Dáár kan men in samenwerking met het park oplossingen voor bedenken, zoals een parkeerplaats net buiten Wassenaar, en dan pendelbussen naar het park laten rijden. Maar van echte samenwerking tussen Wassenaren en het park is tot nu toe geen sprake geweest, met als gevolg de jarenlange uitstel van deze baan.

Ik kan met gerustheid zeggen dat het met geluidsoverlast van die achtbaan wel zal meevallen, en die camping zal er ook niet direct drukker op worden. Hoewel 45 decibel (de maximum standaard aldaar) niet zo veel is, zal de achtbaan niet meer produceren. De afstand, de bomen als geluidsmuur en de geluiddempende maatregelen zullen er wel voor zorgen dat de baan geen 45 decibel haalt. (Overgens produceert een gemiddelde conversatie meer geluid.) Maarja, als men in een dure villapark woont, wil je natuurlijk niet wennen aan de geluidshoeveelheid van een gemiddelde woonwijk...

Al met al denk ik niet dat Duinrell hier zich zorgen over moet maken, de baan is nu al in aanbouw en de kans is klein dat dat nu nog wordt gestopt. Die achtbaan komt er nu dus gewoon en uiteindelijk zal het allemaal wel meevallen qua geluidsoverlast. Ik ben natuurlijk niet helderziend, maar ik heb wel een goed idee van de pretpark industrie en de moderne technische mogelijkheden die komen kijken bij de bouw van een achtbaan. Zodoende mijn voorspelling: Wassenaren, het zal heus wel meevallen!

 

Voor de geïnteresseerden wat info over de baan: de fabrikant is het duitse Gerstlauer, de baan is van het type 'Eurofighter'. De maximale hoogte is 22 m hoog, hij is 361 m lang en hij gaat 70 km/u. De baan kent 3 inversies en heeft een verticale lifthill, én een first drop van maarliefst 97 graden (meer dan verticaal dus). Qua lay-out identiek aan Rage in Adventure Island, Engeland. Voor wie daar niet mee bekend is, Typhoon in Bobbejaanland (België) is een soortgelijke baan. De naam van deze 'Eurofighter' stond bekend als 'Rick's Delight', maar dat is slechts z'n projectnaam. Een officiele naam is nog niet gegeven.

 

Anyway, de achtbaan wordt nu gebouwd en de opening zal gelukkig niet lang meer op zich laten wachten!

 

Links naar nieuwsberichten:

 

Officieel persbericht:

 

http://www.rides.nl/nieuws/bericht/planning-opening-nieuwe-achtbaan-duinrell-medio-mei/1871#unread

 

Klachten:

 

http://www.rides.nl/nieuws/bericht/wassenaar-legt-duinrell-aan-banden/1877#unread 

 

Een link naar het park:

 

www.duinrell.nl

 

En een link naar de baan:

 

http://rcdb.com/id3936.htm


Last Page :: Next Page