Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Lexcoaster
Lexcoaster

Home - Profile - Archives

Eyes Wide Shut

Posted on 25/1/2010 at 17:22 - Post Comment

Eyes Wide Shut is een zeer interessante filmbeleving met diepere lagen die je op jezelf in moet laten werken, daarvoor moet zowel de kijker als de film de tijd nemen, en gezien de speelduur wordt die tijd uitgebreid genomen.

De acteurs doen fenomenabel werk en dragen de film door enkele onwaarschijnlijke, doch memorabele scènes. Filmtechnisch gezien is de film ook een beleving. Het camerawerk, de belichting, de soundtrack, alles zorgde voor een zeer sfeervolle film die je visueel in de ban houd. Maar zoals bij alle Kubrick films heeft de film een inhoudelijke boodschap, en deze film is ervan doordrengt.

De onwaarschijnlijkheid van een aantal plotwendingen hebben een diepere betekenis en vergen een bepaald niveau van inlevingsvermogen van de kijker. Dat de drempel daarvoor niet al te hoog wordt gelegd komt mede dankzij de uitstekende sfeerzetting van de film. Sterker nog, de film is behoorlijk toegankelijk en nodigt de kijker vanzelf uit de diepere lagen van de film te trachten te doorgronden. De soft-erotische thema's laten de kijker onmogelijk onbewogen en zetten gemakkelijk aan tot nadenken.

Al met al een uiterst interessante film die je niet onbewogen laat, ongeacht je mening erover. Kubrick's meesterschap komt het best tot z'n recht in zijn meest ondergewaardeerde en onbegrepen film. Aanrader voor Kubrick ontdekkers. 5*
« Last Page :: Next Page »