Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Lexcoaster
Lexcoaster

Home - Profile - Archives

Mega Shark vs. Giant Octopus

Posted on 17/11/2009 at 21:18 - Post Comment

Als je denkt dan de titel al slecht is, kijk dan de film maar:

 

Uitermate slecht, maar stiekem soms best vermakelijk.

Ik kan werkelijk bijna niks bedenken wat goed is gegaan tijdens het maken van deze cinematografische baal van uitwerpselen. Ik kan wel genoeg bedenken wat fout is gegaan. Even opsommen:

- Ultraslecht acteerwerk. Er lopen genoeg capabele, goedkope acteurs rond op deze planeet. Schijnbaar zijn er evenveel incapabele, gezien ze altijd weer terecht komen in films als dit. Ongelofelijk dat deze mensen nog in het acteursvak zitten. Om nog maar te zwijgen over de casting directors die ze aannemen..

- Bagger Special FX. Ik noem het maar de 'speciale defecten', want 'effecten' kan je ze nauwelijks noemen. Alsof men op een Nintendo 64 computeranimaties voor deze film heeft zitten maken, het is zowat een schande voor de moderne technologie.. En niet om aan te zien.

- Totaalgebrek aan logica. Het verhaal slaat zowieso nergens op, maar dat hoeft de pret nog niet te drukken. Helaas zijn er veel te veel ongeloofwaardige gebeurtenissen (een haai die een vliegtuig uit de lucht hapt... :') ), en daarbij nog een heel groot scala aan ongeloofwaardige plotwendingen. Diepgang hoef je zowieso niet te verwachten in een film als dit, maar het feit dat de makers daar pogingen toe doen is gewoon zielig en stoort daarbij enorm. Plotholes, geen realisme of logica, en zwakke pogingen tot onnodige 'diepgang'. Het script is een blamage.

- Kut editing en dito camerawerk. De 'spannende' scènes worden nooit spannend, mede dankzij het feit dat alles overhaastig is geëdit tijdens de actiescènes, en het feit dat het camerawerk onnavolgbaar abominabel is. De langzame praatscènes zijn daarbij ultrasaai, vanwege fantasielose regiewerk.

- Houterige dialogen. Wow, enorm slechte dialogen. Tenenkrommend niveau gewoon... Gelukkig communiceren mensen doorgaans niet in het echte leven als in deze film, ik heb werkelijk nog nooit zoveel onintelligente communicatievormen gezien.. En om het gebrek aan kwaliteit en realisme in de gesprekken weg te moffelen, gooit men er dure woorden en scheldwoorden door. Huiverngwekkend slechte en onlogische zinsopbouw is het gevolg.

- Er rest nog: goedkope sets, kut belichting, irritante soundtrack en een overdaad aan onrealisme. Allemaal zeer storende factors. Hoewel...

... ik de film niet 0,5* maar 1,5* geef, omdat sommige dingen van een dergelijk slecht niveau zijn dat je er om kan lachen. En op die schaarse momenten is de film dan nog best te pruimen. Iets wat lachwekkend slecht is, kan soms ook vermakelijk zijn.

Mega Shark vs. Giant Octopus (wat een hilarische titel..) is een potpourri van shit, pis, kots, afwal en allerlei andere uitwerpselen. Maar ergens is het gewoon vermakelijk iemand door dergelijke shit te zien uitglijden... En dus is deze crap toch nog een soort van lachwekkend leuk. :) Al kan men beter 90 min. van z'n leven aan nuttige dingen besteden, dit is eigenlijk gewoon nutteloze crap.

 

http://www.moviemeter.nl/film/56607 


Last Page :: Next Page