Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Lexcoaster
Lexcoaster

Home - Profile - Archives

Saw

Posted on 11/10/2009 at 15:16 - Post Comment

Al een tijdje geleden gezien, nog voor mijn vakantie naar Engeland, maar na er laatst weer wat stukjes van gezien te hebben besloot ik toch maar mijn eerder geschreven recensie op Moviemeter hierheen te knippen/plakken.  Destijds de film bekeken om de achtbaan Saw - The Ride in Thorpe Park ermee te kunnen vergelijken.

 

Zaag.

 

Saw is een redelijk vermakelijke horror/thriller die toch best wel is overgewaardeerd.

Grootste pluspunten zijn het orignele verhaal, de soundtrack en de sfeerzetting, die zijn uitstekend. Vooral in originaliteit blinkt de film uit. Op die punten alleen zou ik 4* geven.

Grootste nadelen zijn o.a. de 'platte' personage's die helaas de nodige diepgang missen, de dokter wiens familie in de problemen zit kent wat diepgang, maar dat is alleen omdat het een nodig onderdeel is van het verhaal. Een nog groter minpunt zijn de acteerprestaties die veelal niet overtuigen, maar het meest jammerlijke is dat deze 'horror/thriller' meer thriller is dan horror. De film kent een aantal lekker spannende momenten, maar helaas weinig tot geen schrikeffecten of de nodige 'gore' om ├ęcht eng te worden. Op deze punten scoort de film helaas 2*.

Kort gezegt is 'Zaag' origineel en spannend en kent het een goede sfeerzetting dankzij de soundtrack, maar helaas valt het acteerwerk tegen, is er weinig diepgang en wordt de film nergens echt eng, niet genoeg voor een horrorfilm altans. Saw is dus meer een thriller dan horrofilm, en dat is een lichtelijke teleurstelling voor een film die zich vooral als horror profileert. Ik kom uit op een gemiddelde van 3*.


ź Last Page :: Next Page ╗